Ce-ar fi lumea făr-un zâmbet?
Fără un surâs gingaş...
Ce-ar fi făr'un vesel râset?
Un incolor fluturaş...


Saturday, 21 May 2011

Teoria unei fete in baie.

O fata, sa'i zicem "Igrecuţa" intra in baie. Sta.. si sta... si sta.. si iese.. Cand sa se bucure de 'fresh'-itate mama ei:
-Igrecuţa, tu stii cat ai stat in baie? Tu stii ca trebuia sa intru si eu? Tu stii cat e de tarziu?
Si Igrecuţa... gandeste putin pentru a'i da un raspuns cat mai logic si "scapator" de probleme si ii spune:
-Mama.. Teoria unei fete in baie.. Teoria mea.. spune ca.. dupa ce o fata isi ia hainele si şublele din camera.. Ajunge in baie.. Acolo incepe sa se pieptene si sa isi aranjeze parul intr'un fel cat mai cuminte pentru a se comporta bine in apa, sa nu se incurce si sa strice totul. Am uitat sa precizez, inainte de asta isi regleaza apa la o temperatura potrivita.. Nici prea rece, Nici prea calda si o lasa sa curga. Isi spala parul cu atentie, saponandu'l de 3 ori si clatindul de 4.. ca de'.. si el are sentimente.. dupa ce se scufunda in cada mult timp.. dar se cam plictiseste si iese din apa, asta dupa vreo 30-40 minute.. incepe sa isi puna in fata oglinzii: Crema si spray-ul de corp, deodorantul, parfumurile, spray-urile, crema de fata si betisoarele de urechi. Se cremuieste bine pentru ca pielea ei sa se simta si ea bine, foloseste 1 kg de deodorant, 1 l de parfum, tot spray'ul... Na', cum sa te simti fresh fara toate astea?..dupa ce termina.. adica dupa vreo 10-15 minute.. se apuca de aranjatul parului.. acum, cat e ud il poate face cum vrea ea. Nu cumva sa faca un pas gresit ca il aranjeaza pentru 2 zile.. Pana luni sau poate marti cand se spala iar.. Si'l usuca, si'l aranjeaza, fiecare cum vrea.. Termina si cu asta si incepe sa arate bine. si asa au mai trecut 10-15 minute..dupa care ia in mana periuta de dinti, pune pasta de dinti intr'o cantitate potrivita si incepe.. Sus-jos, stanga-dreapta.. tot asa, apoi mai pune un strat de pasta, o fata se gandeste la fiecare detaliu..Ceea ce o face sa mai piarda 10 minute. Si dupa asta a terminat cu igiena personala. Dar cu igiena baii cum ramane?..nu are maini, nu? nu are cum sa se curete singura... si incepe.. spala bine cada si chiuveta, aseaza sapunul, gelul de dus, samponul, spumantul, cremele, parfumurile, sprayurile, deodorantele si restul la locul lor, isi spala ce are de spalat, sterge oglinda ca s'a aburit si cu mopul spala gresia. Acum si baia arata bine. Si ceasul arata ca a durat vreo 15 minute sa o faca sa arate asa bine..Baga repede hainele in masina de spalat, o alimeteaza si o porneste.. inca 5 minute.. Si gata, a terminat... Inainte sa iasa arunca o privire, mai aseaza ce mai e de asezat.. si totul e in regula.[Alte 5 minute]. Te mai intrebi de ce stau 1 ora juma'-2 ore in baie? 
La care mama care a pierdut firul povestii de la "Ajunge in baie..." si parca a inteles ideea principala... O priveste cam zapacita si ii raspunde frumos:
-Data viitoare eu imi fac baie prima!

4 comments: